7 елементів дизайну інтер'єру

7 елементів дизайну інтер'єру

Як використовувати елементи і принципи дизайну інтер'єру для прикраси вашого будинку

Сучасний дизайн інтер'єру включає в себе набагато більше, ніж просто рішення, які подушки і портьєри зв'яжуть кімнату воєдино, хоча цей вибір все ще має значення. У DANICA ми вважаємо, що дизайн інтер'єру - це одночасно наука і мистецтво! Це пов'язано з тим, як наш мозок і тіло реагують на простір навколо нас. І завдання дизайнера інтер'єру - формувати ті почуття або відчуття в позитивному напрямку, які викликають у когось бажання проводити час в кімнаті.

Для цього дизайнери інтер'єру використовують певні художні методики, які «обманюють» наш розум або, по крайней мере, змінюють те, як ми сприймаємо внутрішній простір. Це набагато більше схоже на гру розуму, ніж люди думають.

На щастя, ви можете використовувати 7 основних принципів дизайну інтер'єру, щоб прикрасити свій будинок.

  • Космос
  • Лінії
  • Форма або форма
  • Шаблон
  • Світло
  • Колір
  • Текстура

Давайте обговоримо ці будівельні блоки і те, як вони можуть допомогти вам почати свій шлях до створення домашнього інтер'єру вашої мрії.

1 Простір

Незважаючи на те, що всі сім елементів в цьому списку є незамінними компонентами дизайну інтер'єру, простір, мабуть, є найбільш важливим для правильного використання. Зрештою, дизайн інтер'єру - це дизайн внутрішнього простору.


Якщо за останнє десятиліття ви дивилися якесь шоу з благоустрою будинку, ви чули про план поверху з «відкритою концепцією». Цей особливий стиль будинку одержимий простором, зокрема балансом негативного і позитивного простору.

Порожній простір, що додає кімнаті відчуття піднесеності і «відкритості», називається негативним простором.


Простір, наповнений декором, наприклад диван у вітальні, обідній стіл і кухонний острів, називається позитивним простором.

У будинку відкритого концептуального стилю стіни видалені, змушуючи ваш мозок відчувати, що простір більше, ніж було б, якби були стіни. Це всього лише один приклад того, як дизайн інтер'єру впливає на мозок.

На додаток до роздумів про позитивні і негативні просторах на двомірному плані поверху дизайнер інтер'єру повинен подумати про простір над меблями:

Наскільки високі стелі?

Я хочу привернути увагу до стелі, щоб виділити певну деталь?

Чи повинен я не спускати очей з землі, демонструючи вишукане якість меблів?

Завдання полягає в тому, щоб знайти баланс між цими двома формами простору - не дуже тісним, але і не дуже розрідженим. І це унікально для вашого будинку.

2 Лінії

Ще один елемент, який дизайнери інтер'єрів використовують для визначення того, як наш мозок сприймає простір, - це лінія. Є три основних типи ліній:

По горизонталі

Вертикальний

Динамічний

Наприклад, якщо ви хочете виглядати більш приземленим, безпечним, комфортним і стабільним, використовуйте горизонтальні лінії. З іншого боку, вертикальні лінії роблять простір піднесеним і повітряним.

Горизонтальні лінії

Для більш спокійного і умиротворено відчуття в кімнаті використовуйте горизонтальні лінії. Вони заземляють простір і роблять його ширше і ширше. Однак, якщо у вас буде дуже багато цього елемента дизайну, ваше простір може швидко стати нудним через відсутність візуальної привабливості, яка приходить з вертикальними і динамічними лініями.

Вертикальні лінії

Перпендикулярно горизонтальних лініях, вертикалі привертають погляд вгору. Наприклад, якщо ваш будинок може похвалитися приголомшливою олов'яної стельової плиткою, хороший дизайнер інтер'єру включить вертикальні лінії, які підсвідомо піднімуть вам очі, щоб виділити цю особливість. Однак, якщо вертикальні лінії використовуються занадто часто, люди можуть відчувати себе обмеженими.

Динамічні лінії

Ці лінії припускають рух і стимуляцію. Вони активні і спонукають ваші очі «рухатися» в напрямку лінії або помічати візерунок.

Зиґзаґоподібні, кутові і вигнуті лінії потрапляють в цю категорію, оскільки кожна з них забезпечує різне рух або вплив на відчуття кімнати. Зиґзаґоподібні і незграбні лінії надають кімнаті енергію і життя, а плавні і звивисті лінії створюють м'якість, плавність і баланс.

Ми можемо побачити ці лінії в дії в нашій Галереї нестандартних будинків. У міру того, як вдома переходять від традиційних до перехідних, а в кінцевому підсумку до сучасних і сучасним, ви дійсно можете побачити, як лінії стають чистішими і менш деталізованими, менш пишними і більш незграбними.

3 Форма

Будь-який набір ліній, який утворює форму, називається формой.Лініі, будь то горизонтальні, вертикальні або динамічні, народжують форми.Еті форми можуть бути як геометричними (кутовими), так і природними (вигнутими) .Також вони можуть бути відкритими або закритимі.Когда ваш дизайнер інтер'єру твердо розуміє ваш стиль, він може змішувати і поєднувати форми, щоб домогтися будь-якого відчуття, яке ви хочете в своєму будинку, будь то землистий, сучасний, теплий, прохолодний або що завгодно.

4 Викрійка

Візерунок - це набір ліній і форм, які разом з формою складають частину «лінійного» сімейства елементів. Як і форми, візерунки підкреслять певну частину вашого інтер'єру, будь то стелю, сходи або стіни. Ви можете домогтися цього ефекту за допомогою сміливих шпалер або яскравих кольорів на стіні.

Візерунки не обов'язково повинні бути пов'язані зі стінами. Ви можете використовувати їх де завгодно, від текстури дерева до рам для картин, портьєр, подушок і багато чого іншого. Включення візерунків в ваш будинок відкриває безліч варіантів.

5 Світло

Важливо розуміти два основних типи освітлення і те, як вони можуть вплинути на загальний настрій приміщення.

Природне Освітлення

Природні джерела світла можуть продемонструвати ваші прекрасні кольори фарби або виділити певний предмет меблів, який ви так давно мріяли продемонструвати. У повністю индивидуализированном будинку дизайнер інтер'єру може ідеально розташувати вікна і двері, щоб забезпечити достатню кількість природного світла, каскадно висвітлює будь-яке внутрішнє простір. Крім того, дизайнери можуть управляти цим світлом через штори, штори і штори.

Штучне освітлення

Коли природного освітлення недостатньо або коли дизайнери хочуть виділити конкретний твір мистецтва або створити настрій, ви можете використовувати штучне освітлення. Ваші варіанти включають:

Освітлення робочого столу: само собою зрозуміле, воно допомагає виконувати завдання, в тому числі освітлення робочого столу, верхнє освітлення для кухні та багато іншого.

Акцентне освітлення. Вказуючи на фокус у вашому будинку, ця форма освітлення може включати твори мистецтва, скульптури, люстри або навіть архітектуру вашого будинку.

Навколишнє освітлення: замість того, щоб виділяти або допомагати з завданнями, навколишнє освітлення покращує загальний простір. Це «освітлення настрою», про який ми говорили раніше.

6 Колір

Так само, як світлофор під час водіння, кольору в дизайні інтер'єру асоціюються з певними повідомленнями і настроями, оскільки наш мозок налаштований сприймати їх певним чином. Робота дизайнера інтер'єру - маніпулювати ними, щоб створити бажане відчуття, яке ви хочете для свого будинку.

Ми не будемо тут пояснювати колірне колесо, але важливо розуміти, що різні кольори викликають різні почуття. Наприклад, зелений колір означає спокій і умиротворення, червоний - інтенсивний і уособлює голод, а фіолетовий - королівську владу. Таким чином, важливо знати колірну палітру, яку ви хочете використовувати в кожному просторі вашого будинку.

7 Текстура

У той час як в більшості випадків текстура - це те, як щось відчувається, дизайнери інтер'єру повинні враховувати, як текстури виглядають і відчуваються. Є два типи текстур - візуальні і фактичні - і хороші дизайнери можуть маніпулювати ними для створення бажаного ефекту.

Фактична текстура

Ось як насправді відчувається матеріал. Наприклад, шовк здається гладким, а льон може бути жорстким і грубим. З іншого боку, шкіра також гладка, але має зовсім інший вигляд, ніж шовк.

Візуальна текстура

Візуальна текстура - це те, як щось здається вашим очам. Наприклад, кам'яні шпалери - це не зовсім те ж саме, що справжній камінь, але вони створюють ілюзію каменю, який більш сільський і традиційний, ніж сучасний.

Якісний дизайн інтер'єру завжди буде заснований на комбінації цих 7 факторів. Коли ви знаєте, як ефективно поєднувати, поєднувати і балансувати кольору, лінії і простір, саме тоді ви можете по-справжньому перетворити свій будинок в те, про що ви навіть не здогадувалися.

Хочете прикрасити інтер'єр свого будинку свіжо і захоплююче, але не знаєте, з чого почати? Зв'яжіться з DANICA сьогодні, і наш дизайнер інтер'єрів особисто розповість вам про можливі варіанти!

Або відвідайте нашу сторінку дизайну інтер'єру, щоб дізнатися більше про наш особовий процесі.