"Альтанка" для Беверлі Хіллз

2021-02-13
"Альтанка" для Беверлі Хіллз

Насправді проект має ім'я "Gardenhouse", він розташований за адресою 8600 Wilshire Boulevard в Каліфорнії, Беверлі-Хіллз і являє собою багатоцільовий комплекс, що складається з 18 житлових апартаментів над першим поверхом і комерційних приміщень.

Будова схоже на «село на схилі пагорба» з житловими будинками, «зростаючими» з живою зеленою стіни будівлі. Виступаючи над ландшафтним дизайном, група білих фасадів, вікон неправильної форми і гострих дахів створює ілюзію окремих будівель, а окремо даху відсилаються до культових схилах Лос-Анджелеса.

Danica Danica Danica

Після закінчення будівництва тут розміститься одна з найбільших живих зелених стін в США. Фасад буде покритий пишними насадженнями місцевих засухостійких сукулентів і виноградних лоз.

Рослинам не потрібна акліматизація це виключає необхідність додаткового поливу і догляді. В результаті виходить унікальна текстура, яка органічно, природно, по сезону доповнює міський пейзаж.

"Альтанка" для Беверлі Хіллз

«Село на схилі пагорба» площею 4 460 кв.м поєднує в собі кілька типів житла: дві студії, вісім кондомініумів, три таунхауса і п'ять вілл. Така різноманітність призводить до високому почуттю спільності і відчуття індивідуальності і винятковості навіть в цій невеликій споруді.

На відміну від традиційних схем квартир, кожен блок має свій власний незалежний маршрут входу / виходу, в той час як майже кожен блок має скатний дах.

"Альтанка" для Беверлі Хіллз

Дахи відсилаються до культових схилах Лос-Анджелеса

Оточений цією групою білих «будинків» зі скатних дахами, внутрішній двір 2-го поверху утворює центральне ландшафтне простір для прогулянок і зустрічей з сусідами. Ретельне планування відстані, орієнтації і розташування балконів з видом на внутрішній двір в результаті дало відокремлене, спокійне і зручне взаємодія між жителями і «секретним садом», який вони поділяють.

"Альтанка" для Беверлі Хіллз

Жителів Gardenhouse зустрічають через вхід з першого поверху вздовж Стенлі Драйв, недалеко від бульвару Уїлшир. Біля входу створюється атмосфера печери, що йде в схил пагорба; тьмяна, сюрреалістична середовище, в якому жителів ведуть в подорож по «казковій країні» світла, тіні і шуму води. Далі м'якість печери зустрічає яскраве завершення з природним світлом, який відбивається від водойми у внутрішньому дворі.

Проект «Gardenhouse» прагне спростувати стереотипну кубічну середовище проживання в густонаселених містах по всьому світу. Внутрішній зв'язок з природою, тихий загальний двір і приватне відкритий простір для кожної квартири створюють оазис спокою в декількох метрах від міського середовища.

Результатом є фізичне втілення ідеї про те, що архітектура може бути пов'язана як з побудованої, так і з природним середовищем.