Готель Manshausen Island в Норвегії

2021-05-01
Готель Manshausen Island в Норвегії

Новий робочий тиждень - нові смачні ідеї і кейси.

Наступний ідейний проект - реалізований комплекс під назвою "Manshausen Island".

Головною дизайнерської завданням при проектуванні було: створити максимально практичний комплекс, при цьому, щоб гості в ньому завжди відчували себе комфортно і тепло, незважаючи на погодні умови за вікном.

Прагнення до реалізації безпечного і одночасно екологічно чистого проекту, призвело до вибору конструкції з крос-ламінованої деревини, позиціонуванню і фундаментом з мінімальним впливом на природний об'єкт.

Були проведені різні дослідження для розрахунку сили вітру, суворих погодних факторів, їх наслідки, а також досягнення максимальної висоти хвиль.

Проектне бюро «Stinessen Arkitektur» досліджувало природні принципи вентиляції та ізоляції, в наслідок чого вдалося розробити чітку конструкцію об'єкта, в якій без критого вхідного ганку і певного розташування вікон було просто-напросто не обійтися.

Готель Manshausen Island

Складається комплекс з трьох незалежних будівель і головного будинку, в глибині острова, побудованого в далекому 1800 році. На першому поверсі головного будинку знаходиться кухня і їдальня, а на другому - простора бібліотека.

Через температури повітря, погодних умов і розташування, будівельний період міг тривати тільки в літній час. Сам процес проектування також повинен був передбачати суворі погодні умови, ураганну вітрову силу, висоту хвиль, сніг і навіть лід.

Всередині будівлі же відчуваєш себе як в раю.

У каютах-студіях панує мінімалізм з красивим видом і невеликий, але спеціально спроектованій кухнею. Конструктивним роздільником кімнат виступає обідній стіл, який паралельно є книжковою полицею або полицею для зберігання речей. У всіх апартаментах встановлені великі панорамні вікна, щоб відвідувачі в будь-який час могли милуватися вражаючими пейзажами.

У самих каютах дуже тепло і затишно, але в першу чергу вони спроектовані з таким розрахунком, щоб неможливо було не звернути увагу на вигляд зовні: чарівне Баренцове море, вальяжно ширяють над ним птиці, мерехтливі вогні і надзвичайно красива природа.

Danica Danica Danica

До речі, технологія виробництва кают складається з двошарової деревини, щоб витримувати будь-які непогодних умови.

Компактна ванна кімната, з індивідуально спроектованим і вбудованою шафою, для оптимізації простору.

Спальна зона в світлих тонах з підйомним механізмом, що дозволяє зберігати багаж або ж спортивний інвентар.

У проектуванні апартаментів брав участь Børge Ousland - професійний полярний дослідник експедиції. Він вважає, що "Manshausen Island" - це унікальний курорт, який створений, щоб дати відвідувачам можливість відпочити далеко від цивілізації і стикнутися з природою. Тут багата морська життя, неймовірна природа і погода з о-о-дуже мінливим характером.

Крім всієї краси острова і апартаментів, на острові неміряно інших переваг: безкоштовний дайвінг, риболовля, каякінг, снорклінг, організація гірських походів, катання на лижах, альпінізм і навіть печерний дайвінг.

Ми горді фахівцями, які розробляють такі проекти!

Назва проекту: Manshausen Island

Архітектор: Проектне бюро «Stinessen Arkitektur»

Розташування: Steigen, Norway Leinesfjord, Nordskot.