Наливна підлога - розбираємося в дрібницях

2021-05-03
Наливна підлога - розбираємося в дрібницях

Наливні підлоги набирають величезну популярність. Крім красивого зовнішнього вигляду, такі підлоги відрізняються набором якостей, в тому числі тривалістю терміну служби.

Ідеально гладке і рівне покриття без єдиного шва, будь-якого розміру! У чому ж підступ? Чому такий "бездоганний" матеріал ще не застосовують в кожному другому інтер'єрі?

Для початку, давайте розберемося в чому різниця різних видів наливних підлог. Так, різних видів, він не один! Існує кілька видів, які ви можете вибрати на свій розсуд і з урахуванням приміщення, в якому вони будуть встановлені.

Підлоги відрізняються за типом використовуваного складу та у кожного є свої переваги.

Цементно-акрилову підлогу можуть використовувати як всередині так і зовні будівлі, а все тому що вони абсолютно не ковзають (скажімо "до побачення" ожеледі на садових доріжках). Хоч і процес обробки трудомісткий, його склад не вимагає складної підготовки поверхності.

Метілметакрілатні наливні підлоги висихають дуже швидко, виробляються на основі складних ефірів метакрила і акрилу. В процесі укладання має різкий неприємний запах. Більш стійкі до впливу хімікатів епоксидні наливні підлоги, також вони мають кращу вологостійкість. Вони стійкі до пошкоджень. Часто їх використовують для заливки підлог в промислових приміщеннях. Підлоги мають високу щільність, тому їх не просто укладивать.

Для декору житлових приміщень частіше використовуються поліуретанові наливні підлоги. Вони не тільки термо-, але і вологостійкі, відрізняються підвищеною еластичністю. Коли суміш твердне, вона не втрачає свою еластичність. Перед установкою такого статі проводиться тривала підготовка поверхні. Від професіоналізму робітників, які не менше ніж від вихідної якості суміші, залежить довговічність і якість результату. Поліуретановий підлогу слід чистити дуже обережно, так як він дуже чутливий до впливу хімічних речовин.

Незважаючи на те що матеріал не природного походження - полімери в його складі не токсичні. Тому він абсолютно безпечний для вас і вашої родини. А ще, склад якісної суміші має антибактеріальну (знезаражувальним) ефектом. Це покриття рекомендують алергікам, радять покривати ним підлогу в дитячій кімнаті. Якщо і є покриття, які створюють комфортне середовище для бактерій і мікробів, то наливні підлоги не з їх числа.

Говорячи про високий рівень зносостійкості це не означає, що стать не можна пошкодити. Протягом мінімум двадцяти років, він буде виглядати як після ремонту. На якісному підлозі не буде ні вм'ятин ні подряпин (що часто буває з лінолеумом, ламінатом і паркетним покриттям)

Поліуретановий підлогу ще спробуй зняти! Найчастіше його просто залишають, як основу для майбутнього покриття. Але якщо у вас квартира з низькими стелями і ви боретеся за кожен сантиметр, доведеться йти на жертви (

В експлуатації наливних підлог є ще один мінус - це складна точкова лагодження. Доведеться запрошувати майстрів тому, що самостійно залатати тріщину не вийде.

Класика, прованс, кантрі і т.п. стилі будуть виразно дисонувати з чудо підлогою. багатобарвних, з чітко вираженим малюнком навіть з об'ємним наповнювачем ... такий ефект може швидко набриднути (як і будь-який активний принт в інтер'єрі).

Пам'ятайте, що слідувати індивідуальним особливостям важливіше, ніж дотримуватися модні віяння і використовувати актуальні тенденції. Кожен хоче відпочивати у себе вдома і відчувати себе комфортно, тому атмосфера в квартирі або котеджі повинна відповідати власним смаком господаря.