Ванна кімната - правильна організація простору

2021-05-01
Ванна кімната - правильна організація простору

Якщо раніше ванна кімната вважалася суто практичним простором, то тепер багатьма власниками будинків вона розглядається як місце особистого оазису і відпочинку. Перший крок у проектуванні цієї кімнати - розглянути, яким чином приміщення використовуватимуть жителі житла, потрібна функціональна зона, чи варто акцентувати увагу на зоні відпочинку.

Отже розглянемо, які ідеї підійдуть для планування малих і великих суміщених ванних кімнат, для розумного використання кожного сантиметра, і що потрібно пам'ятати при плануванні.

1. Наповнення кімнати.

Одне з перших, слід врахувати - це розміщення вашого туалету. Зазвичай це продиктовано розміщенням фанової труби. У більшості випадків буде набагато простіше розмістити ваш туалет там, де фанова труба входить в приміщення, ніж розглядати іншу компоновку.

Після цього слід вирішити, яке ще обладнання ви хочете закласти (біде, тип умивальника, меблі для ванної кімнати, ванна або душ).

Кожна ванна вимагає мийки, але вибір однієї раковини або двох повинен бути обдуманий. Подумайте, як ви користуєтеся ванною, якщо ви збираєтеся вранці одночасно, і обом потрібна раковина, то є сенс облаштувати дві мийки. В іншому випадку, подумайте про наявність двох просторих полиць або тумб для догляду за собою, це збільшить простір, плюс у вас буде простір під організацію різних зон (зберігання речей, зона догляду за собою, пральна зона).

Якщо подобається приймати ванну, то вам потрібна окрема ванна кімната, або огороджене простір для ванни. Комбінуючи в ванній кімнаті окремо ванну і душ ви можете створити кілька зон різного призначення і не виділяти в будинку другої ванної кімнати.

2. Конфіденційність.

Також, при проектуванні ванних кімнат дуже важливо враховувати конфіденційність і психологічний комфорт. Тому по можливості рекомендується розділяти її на окремий санвузол і ванну, але якщо розміри вашої кімнати не дозволяють цього зробити, одним з якісних рішень буде установка туалету в нішу або його відмежування скляними панелями, це дозволить зберегти частину приміщення освітленій і візуально відокремимо її від суцільного простору ванної кімнати.

Також слід враховувати оглядовість кімнати, не слід розміщувати туалет або душову кабіну на одній прямій з дверима, якщо немає можливості іншого розміщення обладнання, то в такій ситуації слід врахувати поворот відкривання дверей, щоб мінімізувати оглядову частину.

Популярні планувальні рішення ванної кімнати

Виходячи зі свого бюджету, спочатку потрібно визначитися, скільки «мокрих стін» (стін, що містять сантехнічні труби) вам потрібно і скільки ви можете собі дозволити. Менше мокрих стін означає менші витрати на сантехніку, навіть якщо ви можете підключитися до водопровідних ліній в сусідніх приміщеннях. Планування ванній з однією стіною ефективне, але обмежує вибір дизайну. Планування з сантехнікою в двох стінах передбачає більше роботи, але забезпечує більше возможностей.Трехстенное планування дозволяє виконувати будь-які прийоми дизайну, але це і передбачає більше витрат.

Тому пропонуємо ці 4 зразка планування ванній які, сподіваємося, надихнуть вас і допоможуть при плануванні вашої ванної.

1. Ванна три чверті Лаконічний варіант для людей, які цінують свій простір. Вся сантехніка на одній стіні, заощадить ваші витрати.

2. Повний ваний комплект Комбінація з ванною і душем - хороший вибір для багатьох ванн. Перегородка між ванною і туалетом, а також спосіб відкривання дверей допоможуть приховати туалет. В цьому плані місце для полиць або двох раковин.

3. Ванна кімната з відділом під підсобку Дві мийки вбудовані в сусідні шафи для зберігання, поділяють простір на дві окремі зони. Внутрішня стіна душової кабіни має скляні панелі, це допомагає уникнути тіні. Стіна шафи допомагає приховати туалет.

4. Симетрична ванна Елементи ванної кімнати включають душ (без ванни), дві мийки, туалет і шафа для білизни. Розсувні двері економлять місце біля входу. Цей варіант може мати вікно між умивальником і душем. Під сантехічние прилади задіяні дві стіни.