Як втілити дизайн-проєкт у життя

2022-01-27
Як втілити дизайн-проєкт у життя

Нерідко, розробляючи дизайн-проєкт квартири або будинку, ми отримуємо ідеальний малюнок, якою буде наша майбутня оселя. Ми уявляємо як повертаємось додому і насолоджуємось затишним домашнім інтер'єром. Насправді результати ремонту можуть сильно розчарувати. Начебто і в колір стін потрапили, і ламінат знайшли, що треба, а схожості з дизайн-проєктом та мріями – жодної. DANICA розповідає, чому так може статися і коли без дизайнера інтер'єру не обійтися.

Причини нестиковок

У всьому, що нас оточує і навіть є частиною нас, є свої характеристики: щільність, відбиття кольору, блиск, фактура, глибина кольору. І ці характеристики у одного і того самого предмета можуть сильно відрізнятися залежно від, наприклад, світла. У темний і світлий час доби зовнішній вигляд один і той самий елемент меблів може мати різний вигляд.

Дуже важливо знати і розуміти, як цей матеріал поводитиметься і з природним освітленням, і зі штучним, і навколишнім середовищем. Грамотний дизайнер знає про це, і може підказати: "Цей колір стін буде виграшно виглядати при денному світлі, але дасть сильний відблиск пізно ввечері через відображення нічних ліхтарів, які світять прямо у ваше вікно. До речі, краще уникати глянсових поверхонь, давайте підберемо щось інше".

Якщо на етапі розробки дизайн-проєкту фахівець дає вам подібні рекомендації і приділяє велику увагу світлу і фактурам матеріалів, ви точно потрапили за адресою. Шанси втілити в життя дизайн-проєкт точно таким, яким його візуалізували на початкових етапах, з таким підходом сильно зростають.

Дизайн інтер'єру 2022

Ще трохи про освітлення

Світло глобально надає настрій та характер інтер'єру, його стилю. Тут дизайнеру важливо продумати всі можливі сценарії, пояснити клієнту, як зробити краще і допомогти визначитися з вибором оздоблювальних матеріалів, щоб вони поєднувалися один з одним і виглядали гармонійно відповідно до вимог та призначення приміщення.

Крім того, поміж завдань дизайнера – продумати сценарій життя в будинку та зонувати світло таким чином, щоб у приміщеннях можна було створити різну атмосферу та настрій. Світло в спальні може враховувати наявність бра для читання книги, лежачи на ліжку, у вітальні потрібно достатнє освітлення як для сімейної вечері, так і приглушене для спільного перегляду фільмів, а в коридорі, наприклад, достатньо одного світильника, щоб переміститися з однієї зони до іншої. Всі ці нюанси пропрацюються дизайнером, аж до колірної температури світильників та розташування розеток, щоб їх було зручно включати і не доводилося далеко ходити.

Технічна складова

Дизайнер обов'язково повинен простежити за всіма технічними моментами, скласти грамотні креслення, в яких передбачено схеми укладання підлоги, розташування електрики, кондиціонерів, радіаторів, розеток.

Наприклад, у плитки та ламінату різна товщина, і щоб уникнути нерівностей або перепадів висот, будівельникам важливо знати розміри матеріалів. Тоді стяжка буде залита коректно, а підлога у приміщенні залишиться рівною. Начебто банальні речі, але їхній необлік може сильно вдарити по нервах та гаманцю.

Дизайн інтер'єру 2022

Контроль за процесом

"У нашій практиці бувало таке, що замовнику сподобалася плитка, вона підійшла і за кольором, і за іншими характеристиками. Але в наявності її було небагато. Продавці обіцяли через місяць надходження нової партії. Ми чекали. А коли вона прийшла – у новій плитці з'явився зелений відтінок, що категорично нам не підходило. Артикул товару один і той самий, а на виробництві трапляються зміни. І куплена частина партії місяцем раніше втратила сенс. Тому краще купувати або все відразу одним махом, або шукати заміну", - коментує дизайнер DANICA Анастасія Лисовська.

Тут дизайнер також може допомогти. Знайти схожий матеріал або меблі або взагалі знайти альтернативну заміну, яка за характеристиками та ціною нічим не поступатиметься початковому варіанту. Будь-які позаштатні ситуації швидко коригуються і в 3D візуалізації проєкту, і в режимі реального часу під час ремонту. Як результат - заощаджені гроші та час. Або щонайменше не трапляються непередбачені додаткові витрати.

Це і справді поширена практика, коли в каталозі ти бачиш шпалери одного кольору, вибираєш їх, а приходить майже те саме. І це "майже" стає абсолютно недоречним у вашому дизайн-проєкті. Виходить, що час губиться і йде на пошуки чогось іншого.

А як обрати дизайнера?

Під час планування ремонту важливо знайти свою людину. Професіонал ніколи не нав'язуватиме вам своє бачення приміщення і наполягатиме на якихось рішеннях, якщо вони категорично вам не підходять, навіть при всій своїй "геніальності". В основі всього - ваші побажання та спосіб життя.

Але повторимося, тут важливо розуміти, що намалювати можна будь-яку картинку. Дизайнер не тільки займається візуальною складовою майбутнього ремонту та кресленнями. Досвідчений фахівець добре знайомий із ринком і що цей ринок нам пропонує. Він зможе підказати, яким оздоблювальним матеріалам краще віддати перевагу і навіть допоможе вибрати їх у конкретних магазинах. При чому вибір може здійснюватись аж до меблів та елементів декору.

Розуміння, що вам комфортно працюватиме з дизайнером, може з'явитися вже після першої зустрічі та консультації. Ви зможете розповісти про особливості приміщення, озвучити свої побажання, поставити всі запитання, ознайомитись з досвідом, компетенцією, виконаними проєктами та профайлом дизайнера.

Якщо вам важлива відповідність "очікування-реальність", зверніться до наших фахівців і будьте спокійні за точну реалізацію дизайну інтер'єру своєї мрії. Фахівці DANICA забезпечать результат як на картинці та передбачать усі технічні та естетичні нюанси. Замовити дизайн-проєкт можна вже сьогодні, зателефонувавши нам або заповнивши форму зворотнього зв'язку.